Fermierul Marin Anton, condamnat la cinci ani de închisoare pentru o mită de 5 milioane de euro

Marin Anton, unul dintre cei mai cunoscuți fermieri români și fost deputat PNL, a fost condamnat miercuri, de Tribunalul București, la cinci ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupție, transmite Agerpres.

El este acuzat că a primit o mită de 5,3 milioane de euro în anul 2009, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Anton ar fi luat mita de la reprezentantul unei companii italiene pentru acordarea unui contract de realizare a noului terminal de la Aeroportul Otopeni.

Pe lângă cei cinci ani de închisoare, instanța a depus ca lui Marin Anton să îi fie confiscată suma de 22.760.654 lei.

Marin Anton, fost deputat PNL de Giurgiu şi fost secretar de stat şi vicepreşedinte al Consiliului Tehnico – Economic în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ce avea în coordonare activitatea Companiei Naţionale ”Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti” SA Otopeni, a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2017 pentru luare de mită.

Banii ar fi fost primiţi de Marin Anton prin intermediul unei societăţi comerciale unde acesta avea calitatea de asociat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole