28 iunie 2022 - 12:47

Mariana Munteanu-Patronatul Pestelui: Noul Ministru al Agriculturii trebuie sa sprijine piscicultura Romaniei

Aflata în platourile postului nostru de televiziune Agro TV, am profitat de ocazie și am căutat să aflăm de la doamna Mariana Munteanu-Președinte al Patronatului Peștelui din România, care ar trebui să fie primele trei măsuri pe care noul Ministru al Agriculturii ar trebui să le ia în domeniul pisciculturii. Iată ce ne-a declarat doamna Munteanu:

”În primul rând, consider că noul ministru al Agriculturii trebuie să acționeze imediat pentru ca, în conformitate cu instrumentele administrativ-legislative pe care le are, să diminueze, dacă nu, să anuleze, discriminarea fermierilor piscicultori de cei din agrozootehnia României. După cum se știe, din păcate, acvacultura nu a fost trecută în cadrul Uniunii Europene sub aripa Agriculturii europene, ci în partea de Pescuit. Dar ce treabă avem noi cu pescuitul oceanic? Deci, dorim un sprijin
mai accentuat.

O a doua măsură ar trebui să fie punerea în aplicare a Legii 28/01/2019, pentru că, în funcție de această lege vom putea dezvolta piscicultura României pe baze sănătoase, atât din punctul de vedere al reproducției cu puiet, cât și, mai ales, al sănătății peștilor și, implicit, al consumatorilor.

- Publicitate -

Nu în ultimul rând, am dori de la viitorul Ministru al Agriculturii să ia toate măsurile posibile pentru a putea prinde cu măsuri de sprijin și piscicultura, pe viitorul exercițiu bugetar european PAC 2021-2027”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.