Marfa românească, la căutare peste mări! Cu cât se vând ACUM cerealele noastre

Luna martie marchează apropierea din ce în ce mai accelerată a noilor recolte de cereale, însămânțate în toamna anului trecut, iar prețurile pentru acestea încep să-și facă apariția în piață. Dacă grâul ce urmează a fi recoltat ajunge azi la maximum 250 euro/tonă, orzul prezintă o cotație ceva mai scăzută. 

”Orzul a rămas stabil la nivelul de 238-240 euro/tonă, însă markerul pentru recolta nouă s-a așezat, printr-o vânzare a două loturi de câte 50.000 de tone efectuată de o companie românească în destinația Iordania, la un nivel ce este echivalent cu 225-227 euro/tonă pentru recolta nouă”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în emisiunea Agrojurnal la Digi24.

Totodată, specialistul a avertizat asupra prețului din ce în ce mai deteriorat al porumbului, afectat în special de veștile de pe piața din America de Nord și de Sud. Astfel, scăderea prețurilor la cereale pare a fi o constantă în această perioadă, indiferent de marfa despre care vorbim.

”În ceea ce privește porumbul, vizualizăm aceeași scădere (ca în cazul grâului – n.r.). A fost o scădere tumultoasă de Chicago Board of Trade, pentru că s-a închis luna martie, la fel și pe Euronext, iar porumbul nu mai staționează pe acea platformă pe care am tot evocat-o în ultimele emisiuni și care am prognozat că nu va mai fi la dispoziție. Porumbul astăzi în Portul Constanța este cotat în jurul valorii de 252-255 euro/tonă, semn clar că a urmat calea grâului.

Vă mai putem spune clar că ceea ce s-a afișat de către National Agency for Statistical Services a impactat prețul porumbului. Sunt stocuri mai mari și o suprafață mai mare plantată a generat această autosuficiență și o scădere a cotațiilor la porumb”, a mai subliniat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole