Marea Britanie – dragoste cu interese fata de zilierii romani!

Cititi si va mirati! Bateti cruci si matanii! Stati in casa si comentati urmatoarea stire aparuta in presa din Marea Britanie: “Fructele şi legumele se vor strica dacă nu-i aducem pe romani ca să le culeagă“ …bine, e vorba si de noi si de vecinii nostri din Bulgaria. Si articolul continua: “Daca nu vin muncitori din est-ul Europei, fructele şi legumele de pe câmpurile ţării (Marea Britanie – n.r.) vor rămâne neculese”, potrivit  articolului din The Guardian. Mai mult, citam din nou: “Londra vrea ca est-europenii să fie aduşi de urgenţă cu avioane, pentru a munci în ferme.“

Agentul principal de recrutare din Marea Britanie, afirmă că est-europenii trebuie aduşi de urgenţă. Câteva mari ferme au închiriat deja avioane, în sistem charter, pentru a aduce forţă de muncă din Europa de Est. In nebunia create de COVID-19, oganizaţiile britanice de fermieri cer guvernului să intervină şi să organizeze mai multe zboruri, pentru a aduce zilieri la munca. Si asta in conditiile in care membrii familiei europene isi tin la sol avioanele civile. Circa 90.000 de locuri de muncă sunt disponibile, iar majoritatea trebuie ocupate în numai câteva săptămâni.

Revenim cu citate tot din presa britanica. De aceasta, data cu o declaratie a jupanului peste asociatia britanica a „Fructelor de vara”: „Din cauza lipsei de forţă de muncă, deja am pierdut câteva ferme. Această criză le va pune capac altora. Nu veţi găsi fructe şi legume în magazine. Sparanghelul şi fasolea încep în câteva săptămâni, castraveţii la începutul lui aprilie, roşiile se fac tot anul, în mai e sezonul fructelor moi – căpşune, zmeură, salata este în pământ încă din decembrie”.

Anul trecut, 98% dintre culegătorii de fructe – acum clasificaţi drept „lucrători-cheie” – au venit din afara Marii Britanii, majoritatea din Bulgaria şi România.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole