Mare ferma din Romania, distrusa total! Zeci de mii de animale vor fi ucise

Pesta porcină face ravagii la fermele DanBred Argeș, din comuna Slobozia. A fost afectată și ultima exploatație comecială a societății. Reamintim că pesta porcină a fost confirmată la două dintre fermele danezilor de la DanBred, încă din noiembrie 2019. Peste 29.000 de porci au fost atunci uciși și îngropați, transmite publicația Obiectiv de Argeș.

Pesta porcină a fost confirmată ieri, 18 februarie, și în cea de-a treia exploatație comercială, cea mai mare a societății DanBred Argeș. Circa 42.000 de porci vor fi uciși și îngropați de autoritățile competente, în perioada următoare.

Rezultatele analizelor de laborator au confirmat, marți, existența virusului și la cea de-a treia exploatație comercială a acestei societăți. Centrul Local de Combatere a Bolilor la Animale s-a întrunit astăzi pentru a adopta planul de măsuri specific situației de față. Toți porcii din exploatație urmează să fie sacrificați și neutralizați prin îngropare.

Odată cu acest lucru și activitatea societății a fost grav afectată! Rămâne de văzut ce măsuri vor lua reprezentanții DanBred Argeș.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole