18 ianuarie 2022 - 06:02

Marcel Vela: Fermierii si proprietarii de terenuri agricole afectati de inundatii vor fi despagubiti

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că fermierii și proprietarii de case din județele Timiș și Caraș-Severin, care au fost afectați de inundații, vor fi despăgubiți. Declarațiile au venit după ce oficialul a efectuat vizite în zonele în care apele învolburate au făcut ravagii., potrivit romaniatv.net.

Ministrul de Interne a precizat că, în aval de Lugoj, deși digul râului Timiș a cedat, este mai bine că apa s-a revărsat într-o zonă agricolă. ”Am constatat că nu este un pericol foarte mare deoarece deversarea se face într-o zona sigură. Nu afectează localități sau alte lucruri care pot crea pagube mari. Este vorba doar despre o fermă şi plantațiile din jurul ei”, a spus șeful MAI.

În timp ce România trece prin revărsări de apă istorice, ministrul de Interne anunță despăgubirea oamenilor afectați. ”Vor fi despăgubiţi şi proprietarii de terenuri agricole care au suferit pagube şi cei care au avut imobilele inundate şi toţi cei care au avut bunurile afectate”, a mai precizat Vela.

Totodată, Marcel Vela le-a spus jurnaliștilor, întrebat dacă a trecut pericolul, că ”deocamdată putem spune că s-a stabilizat”. „Nu vreau să induc o stare de relaxare în rândul forţelor MAI. Toți suntem la datorie, suntem pe baricade. Sper să spun asta când o să asigur oamenii că a trecut acest pericol. Până atunci, toți trebuie să fim la datorie”, a subliniat ministrul de la Interne.

Marcel Vela a anunțat că, în urma inundațiilor din Lugoj, au fost mobilizate în zonele afectate, efective din județele: Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.