MARATONUL DE PRĂJIT DE CLISĂ NU A INTRAT ÎN CARTEA RECORDURILOR

Cartea Recordurilor a refuzat omologarea unui record mondial pentru cel mai mare număr de oameni din lume pasionați de „clisă friptă-n botă și pită cu ceapă picurată” cu untura slăninii de porc Mangalița, eveniment organizat în toamna anului trecut de administrația locală din comuna Pericei, motivând că nu există o categorie la care să poată fi încadrat acest record.

Evenimentul, ce a adus în Sălaj doi miniștri ai agriculturii, din România și Ungaria, în încercarea de a readuce în atenție produsele tradiționale, a avut loc, în 4 septembrie, în localitatea Pericei, unde 1.500 persoane au luat cu asalt, într-o zi de sâmbătă, o poieniță din apropierea localității, pentru a degusta un preparat tradițional din zonă — „clisă friptă-n botă și pită cu ceapă picurată”.

Pentru a da greutate evenimentului, dar și pentru a discuta despre viitorul agriculturii în mediul rural, primarul Boncidai Csaba i-a invitat anul trecut, la Pericei, pe ministrul Agriculturii de la vremea respectivă, Achim Irimescu, alături de omologul său maghiar, Fazekas Sandor. Aceștia au acceptat invitația și, pe lângă discuțiile oficiale, s-au oferit să semneze și ei pe lista participanților la tentativa de record mondial.

Deși nu exista un răspuns oficial privind omologarea recordului, evenimentul a stârnit un interes regional și chiar național, prin simpla promovarea a unor produse locale, precum ceapa de Pericei.

Comuna Pericei își dorea să ajungă pentru a treia oară în Cartea Recordurilor, primele două recorduri fiind legate tot de cunoscuta legumă din zonă. Ceapa din Pericei a intrat în 2007 în Cartea Recordurilor, când, cu prilejul primei ediții a Festivalului Cepei, agricultorii sălăjeni au împletit o cunună din 45.000 de cepe, care a avut o lungime de 4.518 metri. Cu același prilej, în comună a fost dezvelit Monumentul Cepei, unic în lume, care are o înălțime de șase metri. Statuia a adus un al doilea record mondial în comună, pentru „cel mai mare monument dedicat cepei”. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole