VIDEO Mărarul, o plantă cu multe secrete și multe întrebuințări

marar
Mărarul este una dintre cele mai folosite mirodenii, ierburi și plante aromatice din România, fiind un ingredient indispensabil în bucătăria românească, mediteraneană sau scandinavă. Planta este recunoscută și pentru efectele sale terapeutice, și poate fi consumată atât în stare pură, proaspătă sau uscată, cât și sub formă de ceai, tinctură, ulei esențial de mărar sau pulbere.

Planta poate crește până la 1 metru înălțime și are o tulpină viguroasă, frunze mici și ascuțite și flori la vârf. În arta gătitului, mărarul se folosește în întregime, putând fi utilizată în supe, plăcinte, sosuri și multe altele. Mai mult, planta conține numeroase substanțe active cu multiple proprietăți benefice pentru sănătatea omului.

În materialul video de mai jos, vă prezentăm câteva dintre secretele acestei mirodenii atât de îndrăgite de români:

YouTube player
Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.