27 mai 2022 - 23:57

„MARAMA” UN VIN PENTRU O REGINA

La Palatul Regal din București în sufrageria regală, a avut loc lansarea colecției de vinuri Marama, dedicată Reginei Maria, cea care a consacrat obiceiul neprețuit al purtării maramei. Domeniile coroanei Segarcea, a închinat în memoria sa o colecție specială de vinuri de top, colecția fiind formată din șase vinuri printre care și Tămăioasa Roză – strugurele simbol al Segarcei.

Evenimentul a reunit pasionații de vin și invitații de prestigiu care au ținut să aducă un omagiu în amintirea Reginei Maria.

Reporter: Cristina Ciobanu: Un eveniment foarte frumos și deosebit totodată are loc în această seară dedicat Reginei Maria și acestor vinuri nobile.

Cornel Nistorescu – Director Cotidianul: „Care vinuri sunt dedicate la rândul lor Reginei Maria și care sunt performanța unei societăți care e legată de familia regală de la chiar înființarea ei. Este legată în același timp și de familia Anghel pentru că a restaurat și a reluat tot ce a fost găsit la Segarcea și care intrase în degradare în anii comunismului”.

Ce a redeosebit această colecție de vinuri dedicată Reginei Maria?

Cornelia Anghel – Proprietar Cramă: „Am vorbit de valorile locului, am vorbit de valori morale. Am vorbit de spiritul liber al țiganilor prin vinurile noastre. Era momentul să strângem sub o umbrelă toate soiurile românești. Asta poartă prin ele tradiția și poartă o parte din portul popular care dacă are și legătură cu Regina Maria este cu atât mai frumos”.

De ce ați ales Segarcea, Domeniul Coroanei? România e plină de vinuri, de ce ați ales Segarcea?

Cornelia Anghel – Proprietar Cramă: „A fost întâmplător. Nu am cumpărat domeniul Coroanei să ne apucăm de struguri. Făcea parte dintr-o întreprindere, fosta întreprindere agricolă de stat, pe care Mihai a luat-o pentru a face cereale și apoi am descoperit pas cu pas ce a însemnat povestea asta, ne-am îndrăgostit de ea și am simțit nevoia să comunicăm ce a fost frumos acolo și să fim obligați să facem la fel de frumos cum a fost odată făcut. Vrem să ne îndreptam atenția aici în România și dacă reușim și afară este foarte bine, dar piața este în primul rând pentru România. Vinurile noastre sunt pentru piața României.”

Reporter: Cristina Ciobanu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.