Mandatul lui Adrian Pintea la Consiliul Agrifish: Neonicotinoidele și achiziționarea animalelor de reproducție!

Secretarul de stat Adrian Pintea participă luni, 27 mai, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles, alături de miniștrii agriculturii și pescuitului din statele membre, se arată într-o informare a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Participanții la întrunire analizează contextul actual în care se regăsește sectorul agricol, situația pieței ori bunăstarea animalelor și vor face o serie de propuneri asupra prevederilor care pot fi luate în considerare pentru adoptarea unei revizuiri specifice a Politicii Agricole Comune (PAC) 2023-2027.

Potrivit unui comunicat al MADR, delegația română, condusă de secretarul de stat Adrian Pintea, va prezenta în sesiune publică câteva propuneri legate de utilizarea în continuare a substanțelor neonicotinoide ca tratament al semințelor, precum și de achiziționarea din fonduri europene a animalelor de reproducție.

De asemenea, printre punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului AgriFish se mai află: plasarea bunăstării animalelor în centrul următoarei agende a Comisiei Europene (delegația slovenă, în sesiune publică); simplificarea și reglementarea favorabilă inovării în sectorul agroalimentar (delegația daneză, în sesiune publică); indicarea pe etichetă a țării de origine pentru produsele alimentare (delegația germană în sesiune publică); carnivorele mari (delegația austriacă); situația dificilă a producătorilor de fructe din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (delegația poloneză); seceta severă din Cipru (delegația cipriotă, în sesiune publică); dublul standard de calitate a produselor alimentare (delegația slovacă, în sesiune publică), se mai arată în comunicatul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole