MAMOGRAFII GRATUITE PENTRU FEMEILE DIN MEDIUL RURAL DIN JUDEȚUL OLT

Clubul Rotary Slatina implementeaza  proiectul caritabil, cu titlul: ‘ROTARY SUSTINE LUPTA IMPOTRIVA NEOPLASMULUI MAMAR — Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judetul Olt’ pe care l-a finalizat la 1 octombrie 2017, Ziua Nationala de Lupta Impotriva Cancerului de San.

Finantarea celor 270 de mamografii realizate la Clinica Lisimed din Slatina a fost sustinuta in urma desfasurarii Balului Anual Rotary al Cubului Rotary Slatina din luna aprilie 2017.

Ziua luptei împotriva cancerului de sân este marcată anual, începând din 2014, la data de 1 octombrie. Scopul decretării acestei zilei este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân și subliniază importanța campaniilor de informare, a prevenției și programelor de screening.

La 30 septembrie 2014, Senatul Romaniei și-a asumat o Declarație, prin care ziua de 1 octombrie este recunoscută ca Zi națională de luptă împotriva cancerului de sân, cancerul reprezentând ‘o problemă majoră de sănătate publică pe plan mondial’. Decretarea acestei zile are menirea de a încuraja cetățenii, agențiile guvernamentale, companiile private, organizațiile non-profit, precum și toate celelalte grupuri interesate să se alăture activităților ce au drept scop creșterea gradului de conștientizare a ceea ce românii pot face pentru a preveni cancerul de sân.

Practica screeningului mamar peste tot în lume prevede ca femeile peste 40 de ani să efectueze anual o mamografie, iar cele sub 40 de ani să efectueze ecografia de control.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole