31 iulie 2021 - 02:49

Mamaliga cu branza. Cea mai DELICIOASA reteta!

Mămăliga este una dintre preparatele tradiționale românești, care pe lângă un gust delicios, are și un aport important de vitamine și minerale. Nutriţioniştii recomandă mămăliga preparată mai moale, porumbul fiind bogat în vitaminele A, B, C şi E, dar şi în minerale (potasiu, magneziu şi fier).

Mai jos vă prezentăm rețeta unei mămăligi perfecte, cu ingredientele necesare și micile secrete pe care trebuie să le cunoașteți.

Ingrediente:

  • o jumătate kilogram de mălai
  • 1,5 L apă
  • sare
  • un cubuleț de unt
  • 100 g brânză telemea
  • 200 g smântână

Mod de preparare:

  • Se pune apa la fiert cu un praf de sare şi, pentru început, cu puțin mălai. Atunci când apa va începe să clocotească tare, se va adăuga mălaiul în ploaie, câte puţin până la terminarea lui.
  • În acest timp, trebuie să amestecați în permanență în compoziție. Specialiștii recomandă pentru prepararea mămăligii un tel, dar se poate face la fel de bine și cu un făcăleț, cum se folosea odată.
  • Când compoziția va începe să se îngroașe, focul va trebui dat la minim. Mămăliga va fi amestecată în continuare constant pentru încă aproximativ 10 minute. După cele 10 minute se va adăuga untul şi se mai lasa în continuarea la foc un minut.
  • Și după ce acel minut a trecut, mămăliga se va lua de pe foc și se va răsturna pe un fund de lemn. După asta, mămăliga se va împăna cu bucăți de telemea. Mămăligă cu brânză merge de minune și cu un ou ochi alături!

POFTĂ BUNA!