MAJORAREA ACCIZELOR LA CARBURANȚI SE REFLECTĂ ÎN AGRICULTURĂ

Plenul Senatului a dezbătut hotărârea adoptată de Guvern la finalul lunii august, care prevede majorarea în două trepte a accizelor la carburanți cu 32 bani. Guvernul a majorat de la 15 septembrie, cu 16 bani pe litru, iar de la 1 octombrie, din nou, cu aceeași sumă, acciza la carburanți.

„Acest lucru s-a și întâmplat deja, deoarece după anunțul introducerii taxei suplimentare, prețul benzinei și motorinei a crescut cu până la 1 leu. Impactul negativ al creșterii prețurilor continuă să se reflecte și în agricultură, conducând imediat și la creșterea generală a prețurilor”, a declarat senatorul UDMR, Tanczos Barna, specialistul UDMR în domeniul financiar și agricol, după votul din plen.

El a mai spus că, deși senatorii Uniunii nu au fost de acord, majoritatea senatorilor au susținut măsura creșterii accizelor, deci au fost adunate suficiente voturi pentru a se adopta inițiativa. În cazul actului normativ, Camera Deputaților este Cameră decizională.

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult