MAJORAREA ACCIZELOR LA CARBURANȚI SE REFLECTĂ ÎN AGRICULTURĂ

Plenul Senatului a dezbătut hotărârea adoptată de Guvern la finalul lunii august, care prevede majorarea în două trepte a accizelor la carburanți cu 32 bani. Guvernul a majorat de la 15 septembrie, cu 16 bani pe litru, iar de la 1 octombrie, din nou, cu aceeași sumă, acciza la carburanți.

„Acest lucru s-a și întâmplat deja, deoarece după anunțul introducerii taxei suplimentare, prețul benzinei și motorinei a crescut cu până la 1 leu. Impactul negativ al creșterii prețurilor continuă să se reflecte și în agricultură, conducând imediat și la creșterea generală a prețurilor”, a declarat senatorul UDMR, Tanczos Barna, specialistul UDMR în domeniul financiar și agricol, după votul din plen.

El a mai spus că, deși senatorii Uniunii nu au fost de acord, majoritatea senatorilor au susținut măsura creșterii accizelor, deci au fost adunate suficiente voturi pentru a se adopta inițiativa. În cazul actului normativ, Camera Deputaților este Cameră decizională.

 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole