28 iunie 2022 - 13:16

Mai statornici decât bărbații?! Peste 70 de femei s-au căsătorit cu copaci

Peste 70 de femei s-au „căsătorit” cu copaci pentru a protesta împotriva defrișărilor în Marea Britanie.

Activiștii de mediu au planificat ceremonia ca răspuns la o solicitare prin care urmează să se construiască 166 de apartamente într-o zonă în care se află 74 de copaci maturi, care ar trebui doborâți, în orașul Bristol.

Fiecare mireasă a purtat o rochie dintr-o serie de culturi diferite, într-o ceremonie susținută de un oficiant, potrivit BBC. Chiar dacă această căsătorie nu este legală din punct de vedere juridic, femeile sunt încrezătoare că își fac auzite vocile în lupta pentru conservarea naturii locale. „Să te căsătorești cu un copac este un privilegiu absolut. Nu este doar un gest sentimental, este extrem de semnificativ și simbolic”, spune actvista mireasă Suzan Hackett, care locuiește în zonă.

În 2020, Marea Britanie a pierdut 4.150 de hectare din pădurile sale naturale, deseori pentru a deschide calea construcțiilor private.

- Publicitate -

O bătălie a urmat în acest caz, când proprietarii de la Baltic Wharf Caravan Site au primit o notificare de plecare de la Consiliul municipal din Bristol.

De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, este o zonă vulnerabilă la oportunitățile de dezvoltare. O cerere de planificare a Goram Homes și a dezvoltatorilor Hill, ale căror cifre de afaceri recente constau în peste 470 de milioane de euro, a fost depusă pentru a crea o serie de blocuri de apartamente pe terenul împădurit.

În plan se recunoaște că unii dintre copaci vor trebui eliminați pentru a face acest lucru, dar nu se specifică și numărul lor. Ceea ce îngrijorează cel mai mult grupul este lipsa de transparență.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.