Mai puțini fermieri vor primi subvențiile APIA anul acesta! Care este motivul

Mai puțini fermieri vor beneficia de subvențiile plătite de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anul acesta, față de 2021. Potrivit directorului APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, agenția se așteaptă ca sute de fermieri din județ să nu mai depună cererea unică de plată, iar acest lucru se va întâmpla în fiecare județ.

Potrivit șefului APIA Mureș, acest trend descendent în ceea ce privește numărul de fermieri s-a observat de la an la an, ca urmare a comasării terenurilor agricole.

”Targetul nostru nu este neapărat numărul de fermieri, ci suprafața. Fermierii reușesc, de la an la an, să introducă în cererea unică o suprafață mai mare, undeva la 3-4% în fiecare an, este un trend crescător. Noi ne așteptăm să fie eligibili cei care au depus anul trecut dar, potrivit trendului, ne așteptăm ca între 300 și 500 de fermieri să nu mai depună cererea”, a precizat Ovidiu Săvâșcă într-un interviu acordat pentru Radio Mureș.

APIA primește cererile unice de plată în perioada 1 martie – 16 mai 2022. Deși restricțiile de circulație s-au ridicat, cererile se depun tot online, fermierii putând să opteze anul acesta și pentru semnătura electronică.

”Rugămintea mea este ca fermierii să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul situația înscrierii în registrul agricol a terenului și să permită primăriei să trimită la APIA adeverința. Fermierii care sunt deja beneficiari ai APIA își vor actualiza la completarea cererii doar datele care au suferit modificări față de anul anterior, astfel se reduce timpul de completare a cererii”, a mai precizat Ovidiu Săvâșcă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole