Mai putine ferme, mai mult pamant! Suprafata declarata la plata a crescut cu 235.000 hectare

Mai puține exploatații, dar cu mai mult pământ! Acesta este bilanțul suprafețelor declarate la plată anul acesta. Potrivit ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, suprafața declarată la plată anul acesta este de 9,879 milioane de hectare, cu aproximativ 235.000 de hectare mai mult decât anul trecut. Pe de altă parte, numărul exploatațiilor a scăzut cu 13.373, a precizat șeful MADR într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Agriculturii.

„S-a încheiat şi campania de depunere a cererilor unice de plată. Până în 15 iunie, practic, aceste ecereri puteau fi depuse fără penalizări, şi am avut un număr de 826.964 de cereri, pentru o suprafaţă de 9,814 milioane hectare. În această perioadă, din 16 iunie şi până în 10 iulie, s-au mai înregistrat cereri cu penalizări, dar acestea sunt în număr de 3.194, iar suprafaţa declarată în plus este de 65.000 de hectare.

Astăzi avem 830.898 de cereri, iar suprafaţa declarată la plată anul acesta este de 9,879 milioane hectare. Practic a crescut suprafaţa faţă de anul trecut cu 235.000 hectare, iar numărul de cereri, numărul exploataţiilor, a scăzut cu 13.373.

Am spus şi în 16 iunie că fermele foarte mici, fermele de subzistenţă scad ca şi număr, dar creşte suprafaţa pentru fiecare exploataţie pentru care se depune declaraţia de plată la APIA”, a precizat Adrian Oros.

Ministrul a mai subliniat că perioada de depunere a cererilor unice de plată fără penalizări s-a desfăşurat în intervalul 2 martie – 15 iunie 2020, iar cea cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere, a avut loc în perioada 16 iunie – 10 iulie 2020.

Potrivit datelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în fruntea clasamentului judeţelor cu cele mai multe cereri înregistrate se află Suceava, Bihor, Dolj, Maramureş şi Botoşani.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole