Mai multe gospodarii si culturi agricole, distruse complet de inundatii

Mai multe gospodării, culturi agricole şi poduri din comuna bistriţeană Negrileşti au fost afectate de inundaţii în urma ploilor abundente, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud. Comuna s-a aflat, marţi seara, sub o avertizare meteorologică cod portocaliu, potrivit AGERPRES.

Potrivit CJSU, în satul Purcărete este afectat drumul judeţean 170 pe o porţiune de 50 de metri, iar cursul unui pârâu s-a mutat pe o uliţă. În satul Breaza, au fost afectate culturi agricole şi două poduri, iar două gospodării au fost inundate. În satul Negrileşti, o stradă a fost blocată de aluviuni.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Negrileşti şi Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei intervin cu buldoexcavatoare şi motopompe în toate satele afectate de inundaţii.

De asemenea, reprezentanţii CJSU se află în teren şi monitorizează situaţia.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, s-a deplasat în comuna Negrileşti şi promite soluţii pentru cei care au suferit pagube consistente.

- Publicitate -

„Aseară târziu, după aversele de ploaie care au lovit Negrileştiul, am evaluat la faţa locului proporţiile pagubelor: foarte multe grădini şi terenuri agricole inundate, de pe care oamenii nu vor mai culege roade, într-o zonă altfel productivă, beciurile şi curţile caselor inundate, străzi şi drumuri măturate de apele umflate ale unuia dintre pâraie, rămas nedecolmatat. (…) Căutăm soluţii pentru despăgubirea celor care au suferit pagube consistente”, a scris prefectul Dolha pe pagina sa de socializare. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole