16 mai 2022 - 08:26

Magazinul mobil care aduce satul romanesc mai aproape de oraseni

O familie din Cluj strânge produse locale din întregul județ și le livrează orășenilor, prin intermediul primului magazin mobil de acest fel din țară. Antreprenorii au hotărât să înceapă mica afacere după ce au găsit modele similare peste hotare. Peste 100 de tipuri de produse – fructe, legume sau preparate culinare din întregul județ ajung acum mai aproape de orășeni.

„Am învățat mai multe despre partea de promovare a produselor locale timp de 13 ani de zile în Germania, unde noi am lucrat. Încercăm să reproducem acele idei aici și să aducem mai aproape de clujeni produse de foarte bună calitate. Produsele pe care încercăm să le promovăm provin de pe o rază de 40, 50 de kilometri din jurul Clujului și acoperă o mare parte din categoriile alimetare, de la brânzeturi la salamuri, legume, fructe, dulcețuri, siropuri, și uleiuri presate la rece”, a declarat pentru EBS Radio explică Sorin Coroi, inițiatorul acestui proiect.

Produsele sunt livrate în fața clădirilor de birouri sau în noile cartiere din oraș. Tot acolo, fiecare cumpărător află povestea din spatele lor.

„Noi încercăm să aducem povestea fiecărui producător și a fiecărui produs aproape de consumatori, să aducem satul la oraș. Mergem în principiu la clădirile mari de birouri și în zonele rezidențiale cu o populație să zicem tânără și orientată spre produse de bună calitate. Ei sunt foarte plăcut surprinși, mulți au ocazia să își facă cumpărăturile cât timp sunt la lucru și astfel scutesc o grămadă de timp”, a mai spus Sorin Coroi.

Potrivit acestuia, magazinul vinde deocamdată în localitățile Cluj-Napoca și Gherla, însă antreprenorii au în plan dezvoltarea acestui proiect.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.