EXCLUSIV! Magazine mobile pentru legumicultori și micii producători! RESTART la Casa Unirea

”Serialul” Casa Unirea continuă! După ce proiectul inițiat de fostul ministrul al agriculturii își propunea să devină o rețea de 80 de magazine la nivel național, actuala conducere de la MADR a regândit proiectul, susținând că nu era fiabil în forma inițială. Vechea conducere a Casei de Comerț Agroalimentar Unirea a fost schimbată, iar actuala conducere propune proiecte mărețe pentru micii fermieri și producători.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, actualul director general al Casei Unirea, Eliza Constantinescu, a venit cu informații importante legate de viitorul acestei societăți. Potrivit ei, Casa Unirea nu vrea să fie o societate de ajutor, ci una comercială, care să genereze profit pentru toate părțile implicate.

”Această Societate are nevoie de o restartare, în sensul creării unui mecanism care să se adreseze tuturor producătorilor, nu doar anumitor categorii. Eu încerc să le spun tuturor că această societate nu este de ajutor, ci este o Societate Comercială, a unui minister, a unui acționar, dar care trebuie să producă. Ca ea să producă beneficii tuturor, trebuie ca și ea să aibă venituri. De aici pornim. Dacă inițial s-au luat niște hotărâri din care unii au înțeles că e totul gratis, s-a văzut că s-a greșit. Nu poate să fie gratis, pentru că banii trebuie să se întoarcă atunci când investești în ceva.

Noua conducere încearcă să le explice producătorilor acest aspect. Din Consiliul de Administrație actual fac parte Sorin Minea, Mircea Coșea, Florentin Bercu, Emil Păduraru și Marius Micu. Sunt oameni, fiecare cu diverse specialități. Trebuie să ai și un economist, și juriști, și oameni din business, trebuie să ai oameni care fac parte din societăți comerciale care au generat profit, astfel încât să poată să conducă o astfel de societate. Eu nu vreau să-i ajut pe fermieri, eu vreau să fim parteneri”, a precizat Eliza Constantinescu pentru AGRO TV.

Directorul general al Casei Unirea a mai anunțat că, în viziunea actuală a conducerii, societatea trebuie să aibă magazine mobile, pe care să poată să le mute în funcție de sezon.

”Eu cred că această Casă Unirea trebuie să aibă magazine mobile. Te duci, montezi, vezi dacă merge, iar dacă nu merge, te muți. Mai ales că producțiile sunt pe sezoane, nu sunt tot timpul anului unele produse. Pe acestă idee a fost creeată această societate – piețe volante, nu spații fixe, pentru că nu ai servicii fixe constant. 

Eu nu promit nimic, eu mă întâlnesc cu parteneri, iar cine dorește să colaboreze cu noi, începem să facem un business. M-am întâlnit cu legumicultori și producători din Ialomița, Buzău, Olt și Galați. Nevoile sunt diverse. Aștept de la dânșii mici prezentări scrise, astfel încât să fie totul parafat. Am fost, am acceptat, haideți să facem și pasul următor. (…) Noi putem să venim și cu investiții, nu neapărat totale. Sunt diverse variante pe care le-am discutat cu fermierii, ori 50-50, ori 70-30, în funcție de mărimea proiectului. Toate proiectele vor fi discutate, analizate, puse pe masa Consiliului de Administrație, iar cele care sunt sustenabile vor merge mai departe.

Casa Unirea are trei piloni în care poate să investească. Unul este Bursa de pește de la tulcea, unde trebuie făcute investiții pentru procesare, iar bugetul este 2 milioane de euro. Al doilea pilon este cel de legume fructe, unde bugetul este de 5 milioane de euro. Al treilea pilon este stația de lână, dar acesta a fost pus pe pauză un pic, ca să se analizeze”, a mai precizat Eliza Constantinescu. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

18 COMENTARII

 1. Treaba asta cu „daca merge, e bine, daca nu merge, e rau” e ca intr un banc de la Radio
  Erevan…fermieri, sunteti pe cont prorpiu!

 2. Doamna asta bate campii( in firma I se spune Eliza STS sau Eliza Urlatoarea).A reusit sa devalizeze impreuna cu Izvoranu si Danila firma cu cel putin 3-4 miloane de euro.In curand o sa vedeti ce inseamna sa nu produci 2 lei profit dar sa te apuci sa vinzi icre din China, peste din Bulgaria …..Poate reuseste Agro Tv sa faca o ancheta, sa-i intrebe pe ce criterii au ajuns sa conduca o societate cand cei doi care conduc acum( care au fost tot directori in mandatul lui Izvoranu, economic si comercial) au experiente traumatizante” in vanzarea de carduri bancare si in printuri !

 3. In curand acte contabile cu jaful de la Casa Unirea, peste, icre…..firme de avocatura….inregistrari cu Eliza Constantinescu si betiile directorului Danila la Tulcea si legaturile cu Min Agriculturii !

 4. Aceasta mașinărie de sifonat bani publici este susținută de Emil Dumitru și George Scarlat ( absolut întâmplator Dna avocat Scarlat care este membru la firma de avocatura angajata de Casa Unirea a încasat 135000 RON in 3 luni și are bugetat pina in dec 2020 550000 RON onorarii !!! … simpla coincidenta de nume !!
  Casa Unirea cu pierderi de 7 milioane lei in 2019 a promovat directorii Danila și Constantinescu care au dus gaura in 2020 la aproximativ 5 mil de EUR !!!
  ATENȚIE !!
  Nu a fost făcută nici o afacere cu profit ins in prezent !!!
  – achiziție ilegală containere 300000 RON
  – plăti RomExpo 200000€ !! Lansare Dancila
  – achizitii( fără proceduri ) de peste , icre Ukraina , icre China ! peste 200000€ !!!. Peștele plimbat prin firme suveica care duc la Danila !! Se plătesc zeci de mii de € depozite , servicii procesare frig fantoma !!
  Se arunca fiind improprii consum uman peste 20 to peste expirat !!! 70000€
  MADR ,Curtea de Conturi , Min de Finanțe și alte autorități acoperă acest jaf organiza !!
  Capitalul de lucru este folosit ilegal la speculatii. bancare overnight in loc sa cumpere și sa vândă produsele fermierilor !!

  • Redactia Agro Tv nu sustine aceste afirmatii. Sunt facute pe propria dvs. raspundere si va invitam sa prezentati probe in sprijinul acuzatiilor grave facute.

 5. Va rog sa sesizați instituțiile abilitate ! Va rog sa notiificati pe cei menționați sa m-a acționeze in instanța ! Insist sa prezentam fermierilor și opiniei publice documente și probe !
  Aveți curaj sau ,,apărarea drepturilor fermierilor ,, este o spoiala ieftină domnilor de la Agro TV ??

 6. Florentin Iuga, Redactia Agro Tv. Ce sa va asumati : conentariile celor care spun ce se intampla la Casa Unirea, verificati sunteti un site care se ocupa de agricultura, sunt totusi 19 mil de euro de bugetul la statutului care sunt sistematic furati ba de Izvoranu, ba de de Danila si acum de Eliza Constantinescu.Eliza Constanyinescu -Dolores se comporta in societate ca la firma ei .Hai sa vedem daca in acesta firma are alocati 5 mil euro pt legume fructe asa cum a declarat in emisiune ( aveti bugetul aprobat pe site-ul Min Agric ).Puneti intrebari conducerii Casei inainte sa va delimitati de comentariile aparute la articol !Cam acesta este rolul dumneavoastra fara evident sa va invatam meserie !Coldea &Magureanu.Ps : chiar nu este intamplatoare „semnatura”” ! Revin daca doriti un dialog

 7. Domnule redactor, suntem angajatele de la fostul magazin Unirea va confirmam si noi ca ce sa scris in mesaje este purul adevar.Noi am fost concediate dar cei care au adus societatea in colaps sunt bine : nevasta fostului dir gen si actual tot director si acum nu intocmeste o hartie a fost pastrata,am fost tinute ca sclavele la sediul unitatii pe perioada starii de urgenta desi era decizie de munca la domiciliu.Esecul magazinului I se datoreaza: Elizei Constantinescu si dir gen/comercial Danila.Mergeti sa faceti un reportaj la sediul societatii o sa va ingroziti ce aflati de cei doi.Aceasta femeie se comporta ca o patroana in societate !

 8. M-am intalnit cu aceasta doamna ( Constantinescu ) …la intalnirea cu legumicultorii in jud Olt, daca este adevarat ce se scrie in aceste comentarii inseamna ca si-a batut joc de noi !Va rugam sa verificati acuzatiile si daca este adevarat sa-si dea demisia!Daca nu reusiti dumneavoastra o sa venim noi sa protestam la Bucuresti .

  • Domnule Vasile
   Va rog comunicați date de contact sau de corespondenta și veți primi toate dovezile despre aceasta situație .
   Capitalul de lucru din 2019 pina in prezent a fost folosit ilegal , clientelar , au fost refuzate intenționat sute de oferte de la producători și ignorate cereri de mii de tone de legume -fructe pentru procesatorii romani !!
   Au fost ignorați cumpărători din Europa sau Zona golfului care au cerut legume di fructe românești proaspete sau conservate !

 9. Am vazut tarziu comentariile pe acest site, este f interesant.Sunt o fosta angajata la Casa U..si poate specialista pe legume fructe…eu asa credam ! Dar hai sa vedem ce se intampla la Casa U.: achizitie depozit…penal-Dir ec nu are treaba( ( E Constantinescu ),campanie electorala pt Dancila -dir ec E Constantinescu nu are treaba…toate pe timpul Dir Gen Izvoranu.Achiziti de peste fara a avea clienti-Dir Ec…nu are treaba, achizitii icre China-dir ec nu are treaba , neplata salariilor angajatilor -dir ec nu are treaba…..mandat Dir Gen Danila. Contracte firma de
  Avocatura …peste 300.000 Eliza Constantinescu Dir Gen….nu are treaba, concediere colectiva cu pastrarea celor care au adus prejudicii Eliza Constantinescu nu are treaba.-Pai de ce vb aici de o conducere care trebuie sa fie demisa in primul rand pt incompetenta nu mai vb prejudiciile financiare aduse Casei Unirea-de care probabil se va ocupa DNA !Dolores STS nici nu stii cat …….

 10. Eu zic sa nu mai cenzurati mesajele si sa mergeti sa puneti intrebari ! Salvati Casa Unirea ! DATI O SANSA AGRICULTORILOR DIN ROMANIA !Cerem demisia conducerii Casei Unirea !AgroTv. …va pasa?Se pare ca nu

 11. Bravo Cristian,
  Bravo Monica,
  Felicitari fetelor de la magazin,
  Niciodata nu este prea tirziu!
  Am sperat mereu ca va veni vremea cind imi veti fi alaturi in incercarea comuna de a face din Casa Unirea intr-adevar o societate comerciala de importanta nationala.
  Cred in continuare cum cred de 20 de ani ca succesul sau nu este departe!
  Manager de produs Casa Unirea,
  Vicepresedinte Patronat Romconserv,
  Cicioc-Apetrei Liviu.

 12. Salvați Casa Unirea
  Cerem suspendarea de către MADR : AGA, CA , directorii Casa Unirea ( impostori pe post de marionete ) !!
  Cerem audit extern financiar și juridic !
  Cerem investigații ale instituțiilor responsabile : MF , Curtea de Conturi , DNA , DIIICOT , Serviciul de investigarea Fraudelor ,!!
  Cerem sesizarea instanței și recuperarea prejudiciilor !!
  Dragi fermieri banii pentru susținerea Dvs conform actului și scopului pentru care a fost creată Casa Unirea au fost prăduiți de cei care trebuiau sa fie in slujba Dvs !!
  AGRO TV , Agrointeligenta ,
  Nu sunteți vocea fermierilor !
  Sunteți dor promotorii reclamelor celor care care vând utilaje și pesticide sau inputuri !!
  Demonstrați ca sunteți vocea fermierilor !
  Suntem gata sa stam fata in fata cu toți directorii Casei Unirea , Emil Dumitru , George Scarlat , Minea , Cosea , Bercu , avocații , cenzorii , reprezentanții fermierilor !!
  Cu documente pe masa sa le prezentați public !!
  Sunteți romani , sunteți patrioți, aveți onoare și conștiința , aveți respect pentru fermieri și oamenii care îngheață in piețe ???
  Demonstrați !!

 13. Multumim Agro Tv pt sustinere,dovediti ca sustineti agricultorii….la cat mai multe emisiuni socialiste ! Noi ne mutam in instante….sa va fie rusine !Ps : Danila & Eliza Constantinescu……la brutarie !

 14. Se pare ca o sa fie un restart la Casa Unirea, au adus la conducere un preot cu facultatre de drept la Titulescu .Cu multe rugaciuni e posibil sa dispara pesedistii Danila si Eliza Constantinescu.! Doamne ajuta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole