MADR: Suprafața agricolă afectată de secetă a ajuns la 457.430 de hectare și mai crește!

Suprafaţa agricolă afectată de secetă a crescut la 457.430 de hectare în 35 de judeţe, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) remis, miercuri, redacției AgroTV.

Potrivit datelor centralizate de reprezentanții MADR, aproape jumătate din suprafața agricolă afectată de secetă, respectiv 206.815 hectare, a fost cultivată cu grâu şi triticale.

Alte 118.416 hectare afectate de secetă au fost cultivate cu porumb, 58.281 de hectare cu floarea soarelui, 33.316 hectare cu orz, orzoaică, ovăz şi secară, 31.714 hectare cu rapiţă şi 8.018 hectare cu soia.

Argeșul a devenit cel de-al 35-lea județ care a raportat pagube din cauza secetei, lângă Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

„Pentru culturile de toamnă recoltate, la care s-a încheiat raportarea pe 30 august 2022, situaţia suprafeţelor calamitate pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor este în curs de finalizare la prefecturi. De aceea, aceasta este dinamică şi poate suferi modificări”, precizează reprezentanţii MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole