MADR: Sprijin financiar de 7 milioane de euro/proiect pentru crearea perdelelor forestiere de protecție

padure_bradProprietarii de terenuri agricole și neagricole, publici și privați, pot primi până la 7 milioane de euro pentru împădurirea suprafețelor de teren deținute și crearea de perdele forestiere de protecție, în baza unei scheme de ajutor de stat lansate în luna noiembrie de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
Potrivit datelor publicate pe site-ul MADR, alocarea financiară pentru prima sesiune privind schema de ajutor de stat ‘Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite’, aferentă Măsurii 8 ‘Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor’, Submăsura 8.1 ‘Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite’ din cadrul PNDR 2014 — 2020 este de 50 de milioane de euro.
Sesiunea se desfășoară în perioada 21 noiembrie 2016 — 20 ianuarie 2017.
„Valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat, care înglobează toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 și Primei 2, după caz, plătite pe durata de aplicare a contractului de finanțare, este de 7 milioane de euro”, se menționează în anunțul MADR.
Scopul ajutorului îl reprezintă acordarea unui sprijin financiar deținătorilor publici și privați de terenuri agricole și neagricole și formelor asociative ale acestora pentru realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție. Schema de ajutor de stat contribuie la domeniul de intervenție 5E — Promovarea conservării și a sechestrării carbonului în agricultură și silvicultură.
Potențialii beneficiari pot solicita la Centrele județene ale APIA, conform prevederilor din Ghidul solicitantului, eliberarea Notei de constatare în vederea identificării în sistemul IACS — LPIS gestionat de APIA a suprafețelor de teren care se doresc a fi împădurite.
Potrivit MADR, după avizarea proiectului tehnic de împădurire, solicitanții pot depune la APIA cererile de sprijin însoțite de documentele specificate în Ghidul solicitantului. Procedura de primire, evaluare, selecție și contractare a cererilor de sprijin, aprobată prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 962/2016, este afișată pe site-urile www.apia.org.ro, www.madr.ro și este disponibilă, la cerere, la sediile APIA.
Cererile de sprijin pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse până la data de 20 ianuarie 2017, ora 16:00.
„Selecția Cererilor de sprijin în cadrul sesiunii se efectuează conform prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare al procesului de selecție și al procesului de verificare a contestațiilor aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.362/2016, iar anunțarea rezultatelor selecției se va face prin notificarea beneficiarilor de către Centrele județene APIA, după publicarea pe site a Raportului de selecție aprobat de către directorul general al DGDR — AM PNDR.
Schema este implementată de MADR prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală — Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală DGDR-AMPNDR, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole