MADR lansează o nouă schemă de ajutor cu finanțări de până la 1,5 milioane de euro/proiect

O nouă schemă de ajutor cu finanțări ce pot ajunge la 1,5 milioane de euro pe proiect va fi lansată în curând de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Este vorba despre intervenția DR-15 – Investiții în exploatații pomicole, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027, care vizează creșterea competitivității exploatațiilor pomicole prin dotarea cu utilaje și echipamente, înființarea, modernizarea și/sau extinderea unităților de procesare, înființarea de plantații pomicole, reconversia plantațiilor existente și creșterea suprafețelor ocupate de pepinierele pomicole.

Potrivit unui comunicat al MADR remis, miercuri, redacției AgroTV, sesiunea de depunere a proiectelor pentru această schemă de ajutor se va desfășura în intervalul 8 ianuarie 2024, ora 9:00 – 30 aprilie 2024, ora 16:00.

Alocarea financiară pentru această sesiune este de 151.383.527 euro, din care 142.383.527 euro pentru componenta Înființare și modernizare exploatații pomicole și 9.000.000 euro pentru componenta Înființare și modernizare pepiniere pomicole.

De această schema de ajutor pot beneficia fermierii (cu excepția persoanelor fizice), cooperativele agricole și societățile cooperative care deservesc interesele membrilor, grupurile și organizațiile de producători recunoscute de MADR, constituite în baza legislației naționale în vigoare și care deservesc interesele acestora.

Sprijinul nerambursabil acordat prin intervenția DR-15 este de maximum 65% din costurile eligibile, fără a depăși suma de 1.500.000 euro/proiect, cu excepția proiectelor care implică achiziția de utilaje și echipamente agricole, al căror cost nu poate depăși 300.000 euro.

Informații suplimentare, Ghidul solicitantului și formularele necesare găsiți pe site-ul AFIR, accesând următorul link: https://www.afir.ro/domenii-de-interventie/detalii-si-anexe-dr-15/

Te-ar mai putea interesa AFIR prelungește sesiunea de înscriere pentru o schemă de ajutor cu finanțări de 150 de milioane de euro!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole