20 mai 2022 - 07:02

MADR „Salvează Solul” alături de un guru indian

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a avut joi o întrevedere cu ambasadorul Indiei, E.S. Rahul Shrivastava, și Jaggi Vasudev, guru indian, cunoscut sub numele de Sadhguru, fondator al mișcării „Salvează Solul”, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Discuțiile au vizat inițiativa Indiei și a Franței de a lansa un acord de cooperare privind „Alianța solară internațională”, proiect ce încurajează utilizarea energiei solare pe scară largă, în contextul tranziției eficiente către o economie globală, ecologică și nepoluantă.

„România se implică activ în efortul global de protejare a resurselor naturale, domeniu care trebuie să preocupe în egală măsură toate statele lumii. Însă trebuie să avem măsură și echilibru atât în utilizarea resurselor, cât și în stabilirea țintelor de protejare a mediului. E nevoie ca măsurile de protejare a resurselor naturale să țină cont de specificul fiecărui stat în parte, altfel există riscul să ne setăm ambiții greu de aplicat, care pot avea efecte negative asupra securității alimentare globale”, a subliniat ministrul Chesnoiu în cadrul întrevederii.

Potrivit reprezentanților MADR, printre temele de discuție s-au mai numărat creșterea schimburilor comerciale dintre România și India, intensificarea prezenței produselor românești pe piața indiană și încurajarea investițiilor în România.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.