MADR pune la bătaie 300 milioane EURO pentru primării, fonduri europene pentru mediul rural

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), se pregătește să lanseze mai multe linii de finanțare cu fonduri europene din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027. Primele dintre acestea ar urma să fie lansate în jurul datei de 15 octombrie, conform directorului general al AFIR, George Chiriță.

Printre liniile de finanțare care urmează să fie lansate se numără și două intervenții care vor putea fi accesate de către primăriile din mediul rural, pentru înființarea drumurilor din sate și a drumurilor agricole.

Intervenția ”DR-27 – crearea/modernizarea infrastructurii de acces agricolă” are un buget de 100 de milioane de euro, în timp ce ”DR-28 – crearea/modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural” are o alocare financiară de 200 de milioane de euro.

Valoarea maximă a sprijinului din fonduri europene este de 1.000.000 euro/beneficiar în cazul ambelor linii de finanțare, cu o intensitate de 100%.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole