MADR pune în discuție modificarea articolului care impune stabulația permanentă, din Legea Vânătorii

oiPotrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii se propune modificarea unui articol din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic care interzice mișcarea animalelor în perioada 6 decembrie – 24 aprilie și impune stabulația permanentă.
Acest fapt determină îmbolnăviri ale ongloanelor, îmbâcsirea cojocului de lână care generează boli ale aparatului respirator, conducând astfel la pierderi majore în rândul efectivelor de animale, potrivit documentuluicitat.
Motivația oficialilor este că „ținând cont că în cadrul raselor de ovine din România, rasa Țurcană este majoritară, fiind o rasă creată de-a lungul secolelor în libertate, iar limitarea mișcării în ferestrele iernii conduce, implicit, la degenerarea genetică a populațiilor de ovine din această rasă, fapt ce constituie o pierdere importantă a patrimoniului zootehnic national, luând în considerare că majoritatea fermelor din România sunt ferme cu creștere în sistem extensiv, care nu au surse de apă proprii, iar interzicerea deplasării animalelor la sursele de apă naturale, respectiv râuri, lacuri, izvoare, generează boli metabolice cauzate de insuficiența consumului de apă și conduce la diminuarea semnificativă a efectivelor de animale.
Întreg documentul îl găsiți aici.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole