MADR organizează Cupa Satelor la Oină

Începând de anul acesta, Cupa Satelor la Oină va fi organizată într-un nou format.

Astfel, după aproape 30 de ani, Federația Română de Oină reia parteneriatul cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) în organizarea acestei frumoase competiții.

„Prin acest proiect, derulat cu participarea primăriilor din mediul rural, am lansat provocarea de a practica acest sport pentru toții copii de la sate. Oina, un sport născut, ca și veșnicia, la sat, are nevoie de o reconstrucție care să plece tot din mediul unde a luat naștere! Mulțumim mult Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru implicarea în acest proiect de suflet al nostru care va readuce în atenția tuturor sportul nostru național, oina! Împreună cu echipa deosebită care va gestiona acest proiect din partea ministerului, vom readuce acest sport în mediul unde odinioară aveau loc cele mai frumoase dispute”, se arată într-un comunicat al Federației Române de Oină.

Competiția se adresează echipelor de juniori III (maximum 14 ani) și este deschisă oricărui tip de structură sportivă din mediul rural.

Cupa Satelor la Oină a fost promovată în peste 1000 de comune din mediul rural, organizatorii sperând la un număr cât mai mare de participanți.

- Publicitate -

Înscrierea se poate face până pe data de 15 iunie, iar competitia va avea loc în perioada iunie-septembrie.

Mai multe informații despre întrecere găsiți pe site-ul Federației www.froina.ro la secțiunea Cupa Satelor.

https://froina.ro/cupa-satelor-regulament

Sursa foto: Federația Română de Oină

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole