25 septembrie 2021 - 04:29

MADR nu are bani alocati pentru subventia la motorina in 2020

În acest moment, Ministerul Agriculuturii și Dezvoltării Rurale nu are bani alocați pentru subvenția la motorină pentru anul 2020, urmând ca sumele să fie alocate în urma rectificării bugetare din a doua jumătate a anului. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 12 februarie 2020, la sediul MADR.

”Anul trecut, în decembrie, am reușit să bugetăm și să emitem un HG nr. 76/2020 în care se aprobă un buget de 411 milioane de lei pentru acest program din care vom plăti toate restanțele pe anul trecut, adică aproape 50% din Trimestrul II,  Trimestrul III, respectiv Trimestrul IV. La rectificarea bugetară vom aloca sume și pentru anul 2020”, a precizat ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros.

Reamintim că agricultorii au de încasat aproape toate sumele restante din anul anterior în ceea ce privește acciza la motorină. Mulți dintre aceștia sunt nemulțumiți și au reclamat în repetate rânduri că returnarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură, un sprijin achitat de la bugetul de stat, este plătit cu întârziere și, de cele mai multe ori, doar parțial.