MADR – noutăți privind subvențiile în 2024

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) încurajează fermierii să acceseze subvențiile disponibile în 2024 prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), reamintindu-le că termenul limită de depunere a cererilor de plată este data de 7 iunie a.c., inclusiv, conform prevederilor Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 127/03.04.2024 privind aprobarea formularului-tip al cererii de plată pentru anul 2024.

Iată și câteva dintre noutățile Campaniei 2024, față de cele din anii trecuți, potrivit unui comunicat al MADR remis joi redacției AgroTV:

* Campania de primire a Cererilor de plată se va încheia la data de 07 iunie 2024.

* Față de campaniile precedente, în Campania 2024 nu există perioadă de depunere cu penalități.

* După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.

* Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA-Online din versiunea internet.

- Publicitate -

* Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/animalele neconforme.

* Fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.

MADR îi asigură pe fermieri că reprezentanții APIA le vor fi alături pe tot parcursul Campaniei, acordându-le tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene și de la bugetul de stat.

Informațiile detaliate cu privire la subvențiile disponibile în 2024 pot fi consultate la Centrele APIA și pe site-ul: www.apia.org.ro.

Citește și Subvenții APIA în avans pentru anul 2024 – Informații de ULTIMĂ ORĂ

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

7 COMENTARII

  1. Bai mutule…mai întâi plătește ANT-urile bovine intrate de o luna la plată!!! Si tu si Pintea tăceți ca muții…nu spuneti nimic de plata subvențiilor restante…. putorilor!!

  2. Da numai subvenții băi nene, da sa procesam sa aducem plus valoare economiei sa creeze niște locuri de munca bine plătite când ?!?! Sa se asocieze sa producă sa proceseze și sa valorifice materia prima în produse românești finite de calitate când?!?+

    • Când?! Iti spun eu….cand subventiile o sa fie egale cu cele din tarile din vestul Europei (care sunt de 2-3 ori mai mari), cand o sa fie o stabilitate in agricultură….iti faci un credit bancar, te bazezi pe promisiunile lor, iti faci un plan de afaceri pe perioada creditului si tac-pac…astia se razgandesc de la o luna la alta…ba subventia de 100 euro la hectar devine acum de 79 euro(deh’ ..nu mai sunt bani la buget si ii doare fix in cot de ratele tale la bancă, ba ANT bovine s-a calculat la 97 euro/cap si a doua zi s-a recalculat la 75 euro, etc…)

      • Wai cumetre da voi vreți subvenții ca afara , va plac banii de la UE dar nu și regulile. Ia exemplu de la aia de afara care lucrează cu angajați cu forme legale nu la negru cum faceți voi . Afară plătesc decent voi vreți zilieri prost plătiți la negru pe post de sclavi. La noi agricultură este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru. Uită-te ce plus valoare economiei aduc fermierii de afară. Ia uite ce mașini au aia de afara niște mașini ieftine dar la noi au jepanele de sute de mii de euro bucata. Noi nu avem fermieri ci niște mafioți vânători de subvenții și beneficii din bugetul statului

        • Se vede ca nu esti fermier…asa ca du-te pe alt site. Majoritatea subventiilor sunt din bugetul UE, de la noi f putin, dar sunt mici ptr ca s-a negociat in pozitia ghiocel…cu capul plecat si cu mana intinsă! Europenii cu subventii mult mai mari si cu credite agricole cu dobanzi f mici fac supraproductii…si ca sa intelegi si tu…au stocuri full de cereale sau alte produse si isi permit sa vanda mai ieftin, sa plătească angajatii mai bine, etc.Dar nu mai intru in polemici cu tine ptr ca ai tu un fix cu „plus valoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole