MADR, negocieri pentru exportul de animale și cereale în Arabia Saudită

Negocierile României privind exportul de animale și cereale în țările arabe au continuat luni la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) unde secretarul de stat Sorin Moise a primit vizita unei delegații economice din Regatul Arabiei Saudite, condusă de ES, domnul Dr. Mohammed Abdulghani M Khayat, ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București.

Potrivit unui comunicat al MADR remis redacției AgroTV, alături de Sorin Moise, la întâlnire a participat și Alexandru Bociu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)

Subiectele aflate pe agenda discuțiilor au vizat: oportunități actuale privind colaborarea în ceea ce privește producția și exportul de produse agricole din România în Arabia Saudită și a produselor specifice din zootehnie, industrie alimentară și cereale.

„În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte privind încheierea Memorandumului de înțelegere între cele două țări, iar în acest context secretarul de stat Moise a afirmat că acesta va constitui cadrul juridic al colaborării bilaterale între cele două state în domeniul agriculturii, fapt ce va permite realizarea schimbului de informații, organizarea de programe tehnice și de instruire, precum și acordarea sprijinului tehnic necesar pentru organizarea seminariilor, conferințelor, expozițiilor și târgurilor în domeniul de competență/activitate”, se arată în comunicatul MADR.

Discuțiile au vizat, de asemenea, aspecte legate de cerințele și standardele de reglementare pentru importul și exportul de animale între Arabia Saudită și România, inclusiv certificările de sănătate animală, procedurile de carantină și permisele de import, pentru a facilita comerțul cu produse animale, precum și aspecte legate de importanța logisticii și a transportului eficient în lanțul de aprovizionare agricol și explorarea modalităților de a facilita circulația produselor agricole între România și Arabia Saudită, inclusiv facilitățile de transport.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole