20 mai 2022 - 06:16

MADR, negocieri cu Tereos pentru fabrica de zahăr de la Luduș

Guvernul a aprobat, miercuri, 4 mai 2022, un Memorandum prin care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) este mandatat să înceapă negocierile pentru menținerea activității fabricii de zahăr de la Luduș – SC TEREOS RO SA.

Mandatul dat de Guvern vine în contextul deciziei Grupului Tereos, care deţine una dintre ultimele două fabrici de procesare a zahărului din sfeclă din România, de a închide fabrica situată în Luduș, județul Mureș, ce funcționează de peste 60 de ani, se arată într-un comunicat al MADR remis miercuri redacției AgroTV.

În contextul geo-politic actual, menținerea în activitate a fabricii de zahăr de la Luduș – SC TEREOS RO SA ar asigura susținerea cultivatorilor de sfeclă de zahăr arondați, păstrarea locurilor de muncă pentru salariații fabricii, menținerea unei concurențe pe piața internă a zahărului, precum și preîntâmpinarea unor dezechilibre în balanța comercială.

„Reamintim că, în urma anunțului de închidere a fabricii de zahăr SC Tereos RO SA, conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a inițiat discuții cu Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, cu Patronatul Zahărului și cu reprezentanții conducerii fabricii SC Tereos RO SA pe această temă. De asemenea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a adresat o scrisoare omologului său din Franța, Julien Denormandie, cu privire la  identificarea soluțiilor pentru menținerea integrității fabricii de la Luduș în vederea continuării activității”, se arată în comunicatul MADR.

Potrivit reprezentanșilor ministerului, până în anul 2021, zahărul obținut din sfecla de zahăr cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern de 500.000 tone zahăr/an.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.