NOU! MADR modifică valoarea sprijinului pentru apicultori

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pregătește mai multe modificari care îi vizează pe apicultori.

În acest sens, MADR a pus în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 339/2020 privind aprobarea Programului naţional apicol pentru perioada 2020-2022, a normelor de aplicare, precum şi a valorii sprijinului financiar.

Potrivit actului normativ, publicat pe site-ul oficial al MADR, „valoarea sprijinului financiar alocat din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru Programul naţional apicol pentru perioada 2020-2022 este de 169.621 mii lei, din care suma de 84.810,5 mii lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene la programele apicole naţionale, potrivit prevederilor Deciziei de punere în aplicare (UE) 2021/974 a Comisiei din 9 iunie 2021 de aprobare a programelor naţionale modificate de îmbunătăţire a producţiei şi comercializării produselor apicole prezentate de statele membre în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului, şi distribuită astfel: a) pentru anul 2020: 50.210 mii lei; b) pentru anul 2021: 59.215 mii lei; c) pentru anul 2022: 60.196 mii lei”.

Cetățenii și instituțiile interesate pot consulta aici toate modificările prevăzute de noul act normativ care îi vizează pe apicultori și pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării pe adresa de e-mail: voicu.tanase@madr.ro și dan.sandu@madr.ro  .

Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole