MADR: Ministrul Agriculturii a vizitat centrele judeţene APIA din Alba şi Sibiu

daeaPetre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a avut o întâlnire de lucru în județele Alba și Sibiu, la centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Alături de ministrul Agriculturii s-au aflat directorul general adjunct al APIA, care are în coordonare activitatea de control pe teren, directorii executivi ai centrelor județene, dar și funcționarii cu atribuții de control pe teren.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a vedea la fața locului modalitatea în care se desfășoară controlul clasic pe teren în județele în care suprafața eșantionată la controlul pe teren este foarte mare, iar condițiile de verificare sunt mai dificile, dar și de a afla stadiul efectuării plăților către fermieri și alte activități curente desfășurate în această perioadă la nivelul APIA.

În cadrul întâlnirilor de lucru organizate în aceste județe, ministrul a analizat împreună cu reprezentanții agenției de la nivel central și județean stadiul actual în care se află controlul pe teren, fiindu-i prezentată punctual situația privind numărul parcelelor controlate, numărul parcelelor rămase de controlat, precum și dificultățile întâmpinate de către echipele APIA aflate pe teren.

Totodată, ministrul Petre Daea a solicitat conducerii APIA o analiză atentă a încărcării la nivelul fiecărui centru județean, pentru o distribuire echitabilă a numărului de funcționari cu atribuții de control pe teren în raport cu suprafața și condițiile de control la fața locului.

De asemenea, pentru buna desfășurare a controalelor și pentru finalizarea acestora la termenele stabilite, ministrul Petre Daea, împreună cu conducerea APIA, a dispus detașarea mai multor echipe de control în județele cu un număr foarte mare de dosare eșantionate pentru verificare.

Pentru a veni în sprijinul centrelor județene APIA cu o încărcătură mare a eșantioanelor de control și a rezolva la timp întârzierile privind plățile s-au detașat de la alte centre județene 262 specialiști cu atribuții de control pe teren, ce au fost repartizați în 131 echipe, formate din câte doi oameni.

Astfel, centrele județene APIA care au primit un sprijin consistent sunt: centrul județean APIA Alba unde a fost detașat un număr de 50 de specialiști, centrul județean APIA Hunedoara unde au fost detașați 38 de specialiști, centrul județean APIA Caraș Severin cu 26 de specialiști, centrul județean APIA Bistrița Năsăud tot cu 26 de specialiști, centrul județean APIA Bihor cu 12 specialiști, centrul județean APIA Mehedinți cu 8 specialiști, centrul județean APIA Mureș cu 24 specialiști, iar la centrul județean APIA Dolj au fost detașate 18 persoane.

În scopul realizării obiectivelor din Programul de Guvernare, respectiv finalizarea acordării tuturor subvențiilor aferente Campaniei 2016, subvenții a căror plată finală depinde de finalizarea tuturor controalelor pe teren, ministrul Petre Daea are în vedere o monitorizare atentă a acțiunilor desfășurate în teritoriu.

De asemenea, ministrul Petre Daea a subliniat ca asigură întregul personal al APIA de tot sprijinul său și al conducerii Ministerului în realizarea obiectivelor propuse.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole