MADR, mesaj important pentru crescatorii de BOVINE! Depuneti ACUM cererile la APIA

Crescătorii de bovine care vor să beneficieze de ajutorul de stat acordat în contextul crizei COVID-19 trebuie să depună urgent cererile! Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, fermierii mai au la dispoziție doar două zile pentru a depune cererile la sediile Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru depunerea acestor cereri este marți, 29 septembrie, iar după această dată, nicio cerere nu va mai fi acceptată.

”Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale invită fermierii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate să depună cererile de solicitare ale ajutoarelor de stat la centrele județene APIA, respectiv al municipiului București, până la data de 29 septembrie inclusiv”, transmite ministerul de resort.

Astfel, 29 septembrie 2020 este ultima zi de depunere a cererilor de solicitare la APIA a ajutorului de stat pentru crescătorii de bovine.

Mai mult, MADR recomandă crescătorilor de bovine să trimită cererile online, prin fax, poştă sau în format electronic prin e-mail, pentru a evita aglomerația de la sediile APIA.

ATENȚIE! Acest ajutor de stat nu trebuie confundat cu sprijinul acordat tot prin APIA prin Măsura 21, subvenții forfetare în limita a 7.000 de euro pe exploatație și la care termenul de depunere este 23 octombrie 2020 pentru crescătorii de vaci cu efective între 5 și 90 UVM (Unitate Vită Mare).

- Publicitate -

Cuantumul ajutorului este de 100 euro/cap femelă bovină adultă, iar valoarea totală care va putea fi acordată per întreprindere este de maximum 100.000 euro. De asemenea, ajutorul poate fi cumulat cu alte forme de sprijin acordate în conformitate cu Comunicarea CE – Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01), fără a depăși echivalentul în lei a 100.000 euro pentru același beneficiar.

Pentru a fi eligibili la acordarea sprijinului, crescătorii de bovine trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

a) să dețină femele adulte din specia bovine înregistrate în RNE, în exploatații cu cod ANSVSA, la data de 1 iulie 2020;
b) nu au solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile în baza Comunicării CE – Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei pandemii de COVID-19 (2020/C91I/01);
c) nu se afla în dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31.12.2019 sau în cazul persoanei fizice nu a fost emisă o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului pănă la data de 31.12.2019

Pentru mai multe detalii, puteți consulta proiectul de act normativ cu un CLICK AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole