MADR: Măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbție a fondurilor

guvern_ciolosÎn ședința Guvernului din 18 mai 2016 a fost aprobată o Hotărâre privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbție a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăti directe a măsurii de informare și promovare pentru produsele agricole pe piața internă și în țările terțe, a măsurii de promovare a vinurilor, precum și pentru măsuri de piață si intervenție în agricultură.
Astfel, se aprobă alocarea temporară din venituri din privatizare de către Ministerul Finanțelor Publice a sumei de 1.786.320 mii lei, în echivalent euro, pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Măsura are în vedere stimularea gradului de absorbție a fondurilor alocate pentru agricultură în cadrul schemelor de plăţi directe pentru agricultură, a ajutoarelor excepționale cu caracter temporar, a  măsurilor  de piață și intervenție în agricultură, a măsurii de informare și promovare pentru produsele agricole pe piața internă și în țările terțe, a măsurii de promovare a vinurilor, care se finanțează din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).
Sumele alocate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din veniturile din privatizare și utilizate vor fi rambursate Ministerului Finanțelor Publice în euro din sumele restituite cu această destinație de către Uniunea Europeană,  până la data de 31 decembrie 2016.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole