MADR, după cartofi, în Belgia

Belgienii sunt recunoscuți în toată lumea pentru cartofii lor prăjiți, dar și pentru experiența lor în domeniul culturii cartofului.

Din acest motiv, în perioada 3-5 octombrie 2022, o delegație condusă de secretarul de stat Aurel Simion se va afla în Belgia pentru o vizită de lucru organizată cu sprijinul Ambasadei României pentru a pune în aplicare una din temele cuprinse în documentul bilateral de colaborare, respectiv cultura cartofului și promovarea producției și a procesării, se arată înr-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) remis marți redacției AgroTV.

Din delegația română, alături de experți din cadrul MADR, fac parte cercetători și femei fermier ce își desfășoară activitatea în domeniul cultivării cartofilor.

Institutele din Belgia își vor prezenta rezultatele cercetărilor cu privire la soluții pentru o cultură durabilă de cartofi, sistemul de avertizare timpurie și târzie pentru dăunători, metode de conservare inteligentă a cartofilor.

Potrivit reprezentanților MADR, programul secretarului de stat include și întrevederi la nivelul autorităților federale și regionale pe teme de interes privind sectorul agroalimentar.

Cu ocazia vizitei delegației române, Ambasada României va promova produse agroalimentare românești atestate în cadrul unui eveniment cu invitați ce vor putea degusta preparate din pește, lapte, carne, produse de patiserie, magiun de prune, miere, vin, cartofi.

„Relația bilaterală româno-belgiană este ghidată de o agendă pozitivă, destinată cooperării sectoriale și agendei europene”, se precizează în comunicatul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole