MADR: Dezbatere pe marginea Legii Vânzării Terenurilor

ministerul_agriculturiiMarți,la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat ministrul Achim Irimescu şi reprezentanţii organizaţiilor patronale şi sindicale din domeniul agriculturii, precum și funcționari din departamentele de specialitate ale MADR.
Tema dezbaterilor a vizat modificările care urmează a fi aduse Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan.
În cadrul întâlnirii, a fost pusă la dispoziția reprezentanților fermierilor varianta de lucru a proiectului de modificare a Legii 17/2014, discuțiile de astăzi fiind focalizate cu precădere asupra principiilor și obiectivelor pe care trebuie să le urmărească proiectul de modificare al legii, urmând ca săptămâna viitoare, după parcurgerea materialelor și transmiterea propunerilor de către fermieri, să aibă loc o altă reuniune în care să fie dezbătut, pe articole, proiectul de act normativ.
Trebuie sa elaborăm un act normativ prin care să ne atingem obiectivele urmărite, anume ordonarea pieţei funciare din România, crearea de exploatații agricole competitive, protecția patrimoniului funciar naţional prin introducerea unor condiţii bine-definite, clarificarea dreptului de preempţiune, dar care, în acelaşi timp, să respecte prevederile constituţionale şi cele care ne revin prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană”, a afirmat în cadrul întâlnirii ministrul Achim IRIMESCU.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole