MADR: Coreea de Sud interesată să importe fructe, legume, ulei, tutun şi vinuri din România

coreeaAchim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale l-a primit în 13 iunie 2016 pe E.S.. Kim Eun-Joong, ambasadorul Republicii Coreea în România, discuţiile axându-se în special pe îmbunătăţirea nivelului cooperării bilaterale dintre România şi Coreea de Sud.
Ministrul a arătat că identificarea de noi pieţe pentru produsele româneşti reprezintă o provocare, în special în contextul crizei globale înregistrate pe piaţa laptelui şi a cărnii de porc, una dintre cauze fiind embargoul impus de Federaţia Rusă. În cadrul întâlnirii cu oficialul coreean, ministrul Achim Irimescu a amintit de discuţiile purtate cu Comisarul european Vytenis Andriukaitis, care a fost de acord că se impune schimbarea statutului României cu privire la pesta porcină clasică, rămânând să se identifice soluţia legală optimă în cel mai scurt timp, în vederea deblocării exportului de porci vii.
O altă temă de discuţie dintre cei doi oficiali a vizat identificarea modalităţilor prin care cele două state îşi pot îmbunătăţi cooperarea, având în vedere că în conformitate cu legislaţia sud-coreeană, România şi Coreea de Sud se află în prezent în cea de a doua etapă din cadrul celor opt, care trebuie parcurse pentru obţinerea certificării exporturilor de carne de porc şi pasăre, cu origine România, pe piaţa coreeană.
Excelenţa Sa Kim Eun-Joong a apreciat că România este un partener de încredere, menţionând că tara sa importă cantităţi importante de cereale din Romania, intensificarea schimburilor comerciale şi dezvoltarea acestora putand fi atinse prin crearea unor puncte de export. În acelaşi timp, Coreea de Sud este interesată de extinderea relaţiilor comerciale cu România şi asupra următoarelor categorii de produse: fructe, legume, ulei, tutun, vinuri etc.
În ce priveşte relaţiile bilaterale dintre cele două state, ambasadorul şi-a manifestat interesul în privinţa creşterii numărului de investitori coreeni în România, în acest sens exprimându-şi disponibilitatea pentru cooperare şi în viitor. Totodată, ambasadorul a afirmat că Republica Coreea reprezintă o piaţă foarte bună pentru produsele româneşti, fiind interesată în special de cereale şi carne de porc, apreciind calitatea deosebită a acestora.
La rândul său, ministrul Achim Irimescu a arătat că vizita în România a omologului său din Coreea de Sud ar fi oportună pentru creşterea relaţiilor bilaterale dintre cele două state, în acest sens, exprimându-şi dorinţa de a-l primi pe ministrul Agriculturii din Coreea de Sud.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole