MADR CONTINUA DERULAREA SUBVENTIILOR IN PROGRAMUL PENTRU LANA

276

Peste 32.000 de fermieri români aşteaptă bani anul acesta de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru lână. Dintre aceştia, 850 sunt din Bistriţa-Năsăud. Secretarul de stat Sorin Roşu Mareş a declarat, într-o conferinţă de presă, că se va crea şi cadrul legal pentru prelucarea lânii.

„Vom continua cu programul pentru lână. S-au înscris anul trecut peste 32.000 de persoane pentru a avea acces la acest leu subvenţie pentru comercializarea lânii. Acest program nu vine singur. În momentul de faţă, prioritar este să adunăm resursa – pentru că noi numim resursă lâna care până anul trecut se arunca şi era o problemă de mediu – ne dorim să o adunăm şi pe urmă să vedem ce facem cu prelucrarea ei fiindcă aici e valoarea adăugată a acestei resurse. Avem aici programe şi iniţiative legislative care ne permit să investim în centre de preluare şi prelucrare primară a lânii, precum şi în centre de abatorizare locală. Sunt câteva iniţiative legislative aflate în momentul de faţă la comisiile parlamentare. Noi vom susţine aceste iniţiative din punct de vedere tehnic pentru ca să le punem în practică la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, a spus Mareş.

Pentru subvenţia la lână s-au înscris 850 de potenţiali beneficiari din judeţul nostru pentru o cantitate de 633.394 de kg de lână de la 203.253 de oi din rasa Ţurcană.

Citește și

Cmentariile sunt închise