MADR, comunicat oficial despre obligațiile cultivatorilor de tomate

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a ieșit luni cu un comunicat oficial legat de obligațiile cultivatorilor de tomate beneficiari de subvenții.

„Având în vedere informațiile vehiculate în mediul online, referitoare la obligativitatea producătorilor agricoli de a fi înscriși în platforma «Sistem informatic integrat de management și monitorizare», în vederea asigurării trasabilităţii producției de tomate (SIMM) la momentul depunerii cererii de acordare a sprijinului, MADR face următoarele precizări:

Toate dosarele depuse și care urmează să fie depuse, până la data de 10 mai 2024, pentru acordarea ajutorului de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucraina sunt eligibile fără a fi înscrise în platforma Sistem informatic integrat de management şi monitorizare (SIMM).

În acest sens, luni, 1 aprilie 2024, de la nivelul aparatului central al MADR a fost emisă o circulară în atenția tuturor coordonatorilor de direcții agricole din țară, spre corecta informare a potențialilor beneficiari”, se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii.

Precizările vin după ce deputatul PSD Laurențiu Gîdei a semnalat pe rețelele sociale că, la finalul săptămânii trecute, directorul executiv al DAJ Galați, Nelu Costea, „se pare, candidat la poziția de primar din partea PNL pentru comuna Matca”, a adus în spațiul public informații eronate despre obligațiile cultivatorilor de tomate în spații protejate de a se înscrie în platforma SIMM „agitându-i, iritându-i pe cei peste două-trei mii de legumicultori (din zonă – n.r.) care deja au dosarele încheiate și depuse” pentru a beneficia de acest ajutor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole