MADR: Combaterea căderilor de grindină din data de 31 mai 2016

antigrindinaCa urmare a instabilității atmosferice severe înregistrate în data de 31 mai 2016, în intervalul 14.10-18.40, toate cele trei Unități de combatere a căderilor de grindină (UCCG) din cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP) au intrat în stare de alertă și au realizat cu succes activități de combatere a căderilor de grindină, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.
UCCG Moldova 1 Iași, a realizat ieri activități de combatere a căderilor de grindină la nivelul județului Iași în intervalul 15.47-16.38 când s-au lansat rachete antigrindină din 4 Punctele de Lansare (Maxut-Deleni, Valea Racului, Ruginoasa și Hodora). Din aceste PL-uri, s-au înregistrat 12 intervenții active în atmosferă, care au protejat recoltele și comunitățile din zonă față de căderile de grindină. După cum se observă și pe imaginile radar transmise de Administrația Națională de Meteorologie prin rețeaua SIMIN, riscul de a se produce căderi de grindină a fost maxim, dimensiunea greloanelor variind pe alocuri între 1.27 și 2.54 cm diametru.
Tot ieri, în raza de intervenție a UCCG Moldova 2 Vrancea, în jurul orei 18.30 s-au intervenit activ în atmosferă, prin lansarea a 2 rachete antigrindină din Punctul de Lansare Anghelești.
UPCCG Prahova a intervenit în intervalul orar 14.15-16.35 în 5 din cele 8 Puncte de Lansare din cadrul unității. Astfel în PL Pietroasele au fost desfășurate 8 acțiuni de combatere a grindinei, urmând 4 acțiuni în Tohani, 4 intervenții din Ceptura, 2 din Mehedința și 1 acțiune a avut loc din Tătaru.
Eficiența intervențiilor a fost de 100%, în zona protejată de unitățile din cadrul SNACP nefiind înregistrate căderi de grindină. Insistăm asupra faptului că SNACP nu are în acest moment capacități de intervenție pentru combaterea căderilor de grindină la nivelul întregii țări, ci doar în zonele protejate de infrastructura antigrindină din cadrul celor 3 unități operaționale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole