EXCLUSIV! MADR anunță INVESTIȚII în fermele de reproducție!

Ministerul Agriculturii anunță investiții în fermele de reproducție în 2021! Într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, secretarul de stat George Scarlat a făcut această precizare foarte importantă pentru crescătorii de animale. Răspunsul oficialului MADR a venit în contextul în care, pe parcursul emisiunii, invitații din studio au ridicat problema reproducției, susținând că România trebuie să se concentreze asupra acestui sector în anii următori, pentru a-și reface efectivele de animale și a nu mai depinde de importuri.

”Până să ajungem la procesare, trebuie să ne gândim la reproducție la porc, la vacă, la oaie, la capră, la pasăre, pentru că dacă noi nu avem ce să creștem în fermă, ce să procesăm? Pandemia își face efectele în toată Europa și vedem că o face în mod agresiv. Dacă mâine se închid granițele? Noi importăm grăsunul din Olanda și Danemarca, aducem puiul de o zi din Ungaria, aducem berbecii din Franța sau Spania. Odată închise granițele, noi închidem toate aceste sectoare. 

Trebuie să dezvoltăm acele ferme de elită, măcar să avem în România acei genitori de unde să-i cumpărăm. Ameliorarea nu o poate face un fermier, sau dacă o face, sunt costuri foarte mari. De aceea avem nevoie de aceste ferme de elită. Este punctul culminant!”, a subliniat Daniel Botănoiu.

În acest context, secretarul de stat George Scarlat a venit cu următoarea precizare: ”Și reproducția este prioritară! Încercăm să obținem credite de angajament pentru investiții în ferme de reproducție pentru anul 2021.”

Reamintim că, în urmă cu două zile, în cadrul aceleiași emisiuni, secretarul de stat MADR făcea următoarele precizări, cu privire la Hotărârea de Guvern 1179/2014, privind sprijinul pentru ameliorarea animalelor, expiră în luna decembrie.

”În ceea ce privește HG 1179, tocmai acum două ședințe de Guvern am suplimentat suma necesară, pentru că dăm o importanță sectorului de ameliorare. Acest sprijin va continua și în următorii trei ani de zile și veți fi invitați în perioada următoare să discutăm cum doriți și ce să îmbunătățim”, a precizat George Scarlat pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole