MADR, anunț important pentru fermierii din sectorul vegetal

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) vine miercuri cu un anunț foarte important pentru fermierii din sectorul vegetal: Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a pus în consultare publică, pentru o perioadă de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, Ghidul solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020.

Sesiunea de finanțare pe acest pachet de sprijin, care urmează a fi lansată în perioada următoare, este dedicată cererilor de finanțare depuse de fermieri și formele asociative ale acestora pentru sectorul vegetal.

„Sprijinul acordat prin acest pachet al componentei submăsurii va contribui la îmbunătățirea performanțelor exploatațiilor agricole prin creșterea competitivității activității agricole, a diversificării activităților  agricole și a creșterii calității produselor obținute, la restructurarea exploatațiilor de dimensiuni mici și medii și transformarea acestora în exploatații comerciale, precum și la încurajarea dezvoltării formelor asociative”, se arată într-un comunicat al MADR remis, miercuri, redacției AgroTV.

Precizăm că, în cadrul acestei sesiuni de finanțare pentru fermierii din sectorul vegetal, vor beneficia de alocare distinctă proiectele încadrate ca achiziții de utilaje agricole pentru cultura sfeclei de zahăr.

Ghidul poate fi consultat atât pe pagina oficială de internet a MADR, la secțiunea Dezvoltare Rurală, cât și pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), la secțiunea Dezbatere publică.

Toți cei interesați pot să transmită propuneri sau observații privind documentele supuse dezbaterii pe adresa de e-mail pndr@madr.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole