Fermierii acuză Ministerul Agriculturii de lipsa de interes pentru irigații

Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) i-a adresat, marți, o scrisoare secretarului de stat Mircea Micu, în care solicită informații în legătură cu stadiul pregătirii normelor de aplicare a Legii care are ca obiect subvenționarea, de la 1 iulie 2021, a energiei electrice folosite pentru irigații.

Conform prevederilor acestei legi, subvenția ar trebui să fie suportată de stat sub forma unei reduceri de 50 la sută la plata facturilor pentru energia electrică folosită pentru irigații de producătorii agricoli.

Reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare acuză faptul că, deși actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 6 mai a.c., în fapt fermierii nu pot beneficia de prevederile sale, în absența normelor care ar trebui elaborate Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR).

„Avem rugămintea să ne furnizați informații în legătură cu acest subiect deosebit de important pentru membrii noștri, a căror competitivitate este în mod accelerat erodată de creșterea prețurilor tuturor inputurilor agricole și care mizează pe măsuri de sprijin țintit, menit să ducă la conservarea rezilienței exploatațiilor agricole”, mai cer reprezentanții fermierilor în scrisoarea lor către MADR.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole