3 decembrie 2021 - 15:01

MADR A LANSAT SESIUNEA DE DEPUNERE A DOSARELOR DE PROMOVARE PENTRU UN SECTOR DE INTERES

Potrivit MADR, sesiunea de depunere a programelor de sustinere a vinurilor din cadrul Programului national de sprijin in sectorul vitivinicol 2019-2030, a fost demarata.

Aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 261/04.04.2019, intocmirea programelor trebuie sa respecte normele si formatul din “Ghidul solicitantului – Masura de promovare a vinurilor”, urmand sa fie transmise in sesiune continua la MADR, pana la data de 15 iunie 2023.

Promovare produselor de inalta calitate din categoria vinurilor in vederea consumului direct, reprezinta scopul acestor actiuni care includ multiple oportunittai pentru noi piete de desfacere vis-à-vis de exportul sau importul acestora.

In privinta tipurilor de actiuni care sunt eligibile pentru acordarea unui sprijin financiar, se regasesc:

  • Prezenta la diferite expozitii sau targuri de interes international;
  • Pentru extinderea pietelor de desfacere, multiple studii cu privire la noile piete;
  • Publicitate si promovare prin diferite instrumente de relatii publice;
  • Informare la zi vis-à-vis de sistemele UE care tin de productia ecologica, denumirile de origine si indicatiile geografice;
  • Evaluarea rezultatelor actiunilor de promovare si informare prin intermediul a mai multor stidii.

Nota: Vinurile DOC, IG sau cele pentru care soiul vitei de vie de calitate pentru consumul direct este mentionat, si in acelasi timp, pentru care posibilitati pentru export sau a unor noi piete de desfacere exista, reprezinta obiectul acestor actiuni.