7 decembrie 2021 - 02:14

MADR a cerut NEPROMULGAREA legii mirosurilor. ”Este revoltator!”

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a cerut nepromulgarea legii mirosurilor și retrimiterea ei în Parlament, a anunțat ministrul secretar de stat MADR, George Scarlat, în exclusivitate în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

”Este revoltător că o lege atât de ineptă a trecut prin Parlamentul României. (…) Sunt surprins total neplăcut de atitudinea unui fermier, să spună că legea aceasta, o tâmpenie, rezolvă vreo problemă”, a declarat George Scarlat în direct la AGRO TV.

Reamintim că, potrivit formei actuale a legii, operatorii economici care generează mirosuri deranjante vor fi obligați prin lege să reducă disconfortul olfactiv. Proiectul legii mirosurilor a primit vot final în plenul Camerei după ce a fost adoptat de Senat.

Noua lege a fost inițiată de către parlamentarul Cornel Zainea. ”De ce avem nevoie de o lege a mirosurilor? Deoarece avem vid legislativ, iar Garda de Mediu a spus că nu poate da amenzi și sancționa poluatorii deoarece nu există cadru legal. Mirosurile afectează pe toată lumea. Dacă pute, pute și pentru USR-ist, și pentru PSD-ist, și pentru UDMR-ist, și pentru sărac, și pentru bogat. Și pentru cetățean, și pentru politician”, a spus acesta în plen.