Luxemburg face investiții masive în agricultura românească

Agricultura românească devine din ce în ce mai interesantă pentru investitorii străini. Opt companii româneşti din agricultură ar putea fi preluate de un fond de investiţii din Luxemburg.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care AMC Capital IV Scsp preia companiile Agrinatura SRL, Silosud SA, Agrifarm Aliprod SRL, Agroservice Piatra SA, Indipendenta G&T Prest SRL, Agrinatura Serv SRL, Agronica SRL şi Agritac SRL, scrie adevarul.ro.

AMC Capital IV Scsp este o societate Luxemburg care funcţionează ca fond privat de investiţii, iar preluarea celor opt companii românești se va face prin intermediul societăţii AMC Capital IV Lux Sarl.

Companiile agricole aflate în vizorul investitorilor din Luxemburg activează în sudul României, fiind axate, în principal, pe activităţi de producţie de cereale şi oleaginoase – grâu, rapiţă, floarea soarelui şi porumb.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

- Publicitate -

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole