Lupte grele pe legea acvaculturii! Se pregătește un ”TUN imobiliar” în domeniul amenajărilor piscicole?

Legea acvaculturii, care are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului legal privitor la activitatea de acvacultură şi de comercializare a produselor obţinute din acvacultură, în scopul asigurării competitivităţii acestei activităţi, în acord cu normele şi exigenţele europene în domeniu, a fost adoptată în plenul Camerei Deputaților.

S-au înregistrat 196 de voturi „pentru”, 67 de voturi ”împotrivă” şi 18 abţineri, legea viind adoptată prin voturile pozitive acordate de coaliția PSD-PNL-UDMR. Cadrul juridic legiferează concesionarea suprafețelor piscicole deținute de Agenția Națională pentru Pescuit și Avacultură (ANPA), posibilitatea închirierii de luciu de apă în lacurile de acumulare care permit desfășurarea acvaculturii în viviere, dar și alte reglementări specifice sectorului.

Este o lege adaptată nevoilor fermierilor piscicoli din România, dar în egală măsură și celor ce doresc să investească în acest domeniu folosind fondurile europene dedicate sectorului pescăresc, susține Ministerul Agriculturii, printr-o informare de presă.

Pe de altă parte, reprezentanții USR susțin că această lege deschide calea „tunurilor imobiliare” în domeniul amenajărilor piscicole şi au anunțat că vor ataca actul normativ la Curtea Constituţională.

„Coaliţia PSD-PNL-UDMR a adoptat, astăzi, Legea acvaculturii într-o formă care deschide cutia tunurilor imobiliare în piscicol. USR nu poate accepta ca vânzarea terenurilor amenajărilor piscicole să se facă în rate, cu un avans de doar 10%, transformând astfel statul român în bancă de creditare pentru băieţii deştepţi care vor să pună mâna pe bălţi de peşte. În acest context, USR va sesiza Curtea Constituţională”, se arată într-un comunicat transmis de Uniune.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole