Lupii au făcut prăpăd într-o turmă de oi. Zeci de mioare sfâșiate și împrăștiate prin pădure

O haită de lupi a făcut prăpăd în turma de oi a unui cioban, în plină zi. Mai mult de 60 de mioare au fost ucise și împrăștiate prin pădure pe distanțe de sute de metri.

Săptămâna trecută, în comuna Cârlibaba, județul Suceava, lupii au dat iama într-o turmă de oi, lăsând în urma lor un dezastru, scrie Monitorul de Suceava.

Atacul a avut loc pe timp de zi, în zona Măgura Mică de la Cârlibaba, când o haită formată din nouă lupi s-a repezit asupra oilor care pășteau. Totul s-a întâmplat atât de rapid, încât ciobanii nici nu au avut timp să reacționeze. Lupii au atacat din mai multe direcții, spărgând turma în două, iar zeci de oi au fugit în pădure, acolo unde nici câinii nu au mai putut fi eficienți. Astfel, lupii au putut acționa aproape nestingherit, ucigând și sfâșiind în jur de 65 de oi, cu mult mai mult decât au putut mânca.

Evaluarea pagubelor a fost dificil de făcut, oile moarte sau în agonie fiind găsite împrăștiate prin toată pădurea, pe o rază destul de mare de la locul atacului.

O comisie întrunită de Primăria Cârlibaba, cu reprezentanți ai instituțiilor abilitate, urmează să întocmească un dosar în vederea despăgubirilor proprietarilor oilor. Aceste dosare ajung la Agenția de Protecție a Mediului (APM) Suceava, care este competentă pe linia acordării de despăgubiri, prin Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor.

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole