Luna decembrie va începe cu precipitații

ANM anunță că săptămâna viitoare vom avea parte de ploi și de ninsori în aproape toată țara.
winter-landscape-1149454_1280
În următoarele două săptămâni, temperaturile o vor lua serios la vale. Vremea va fi specifică pentru perioada în care se face trecerea de la toamnă spre iarnă. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt toate șansele ca defilerea de 1 Decembrie să se țină pe ploaie.
În zona montană, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi predominant frumoasă și caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade și minime de 0…1 grad, în medie. Începând din 27…28 noiembrie, valorile termice vor scădea, astfel încât maximele se vor apropia de pragul de îngheț, iar nopțile vor deveni reci, cu temperaturi minime predominant negative, cuprinse, în medie, între -7 și -5 grade. Precipitații vor fi de așteptat pe parcursul celei de-a doua săptămani, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicată în perioadele 28-29 noiembrie și 2- 4 decembrie.
BANAT. Pe parcursul primei săptămâni, valorile termice diurne vor scădea în primele și ultimele două zile, iar în restul timpului vor crește; valorile nocturne vor scădea în cea mai mare parte a timpului, exceptând ultimele două dimineți, când vor marca o creștere. Variațiile, insa, nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel ce ar fi normal în această perioadă a anului. În medie regională, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 5 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi în scădere la început, apoi relativ staționar. Temperatura aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 7 și 11 grade și minime între 0 și 5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în primele zile ale lunii decembrie.
CRIȘANA. În prima săptămană, valorile termice diurne vor marca o scădere în primele trei zile, vor crește în următoarele două, apoi vor scădea din nou; valorile nocturne vor scădea în prima parte a intervalului, apoi vor crește, dar nici în această regiune variațiile nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel specific perioadei. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 4 grade. În cea de-a două săptămană, regimul termic-în scădere pană la finele lunii noiembrie, apoi relativ staționar, se va apropia de cel ce ar fi normal în această perioadă din an. Temperatură aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 5 și 11 grade și minime între -1 și 3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere pe parcursul celei de-a două săptămani, îndeosebi în primele zile ale lunii decembrie și este posibil să fie mai însemnate cantitativ la sfârșitul intervalului.
TRANSILVANIA. Pe parcursul primei săptămâni, valorile termice diurne vor scădea în primele două zile, apoi vor fi relativ staționare, iar cele nocturne vor scădea în cea mai mare parte a timpului, exceptând ultimele două dimineți, când vor marca o creștere. Variațiile, însă, nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel specific perioadei. În medie, pe întreaga regiune, vor fi maxime cuprinse între 8 și 11 grade și minime între – 2 și 1 grad. În cea de-a doua săptămână temperatura aerului va fi în scădere la început, apoi nu se va modifica semnificativ. Vor fi valori medii încă peste cele normale – maxime cuprinse între 4 și 8 grade și minime între -5 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, îndeosebi în perioadele 28-29 noiembrie și 2- 4 decembrie.
MARAMUREŞ. Tendința regimului termic va fi, în general, de scădere, exceptând perioada 26-28 noiembrie când, în cursul nopților și al dimineților, temperatura aerului va crește. Majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze, pe întreg intervalul, se vor menține peste cele normale în această perioadă din an. În medie, în prima săptămână vor fi maxime cuprinse între 9 și 13 grade și minime între -1 și 3 grade, iar în săptămâna a doua, maxime între 5 și 8 grade și minime între -2 și 2 grade. Precipitații sunt de așteptat pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu precădere începând din 30 noiembrie.
MOLDOVA. În prima săptămână, valorile termice nu vor avea variații importante de la o zi la alta și vor fi apropiate de cele normale în această perioadă. În medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, iar minimele între -1 și 3 grade. Și în cea de-a doua săptămână regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei și va fi în scădere în perioada 28…30 noiembrie, apoi în creștere ușoară. În medie, maximele se vor încadra între 1 și 7 grade, iar minimele între -3 și 1 grad, valorile mai mari înregistrându-se la începutul săptămânii. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată pe parcursul săptămânii a doua, dar acestea vor fi slabe cantitativ și se vor semnala pe spații mici, în special la sfârșitul perioadei de prognoză.
DOBROGEA. În prima săptămână va fi o vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă; maximele, fără variații importante de la o zi la alta, vor fi cuprinse, în medie, între 7 și 9 grade, iar minimele vor fi în scădere în prima parte a intervalului, apoi în ușoară creștere și se vor încadra între 3 și 6 grade, medie regională. În primele zile din cea de-a doua săptămână, valorile termice vor fi în scădere, iar după aceea vor crește. Vor fi medii, pe întreaga regiune, între 5 și 9 grade pentru temperaturile maxime și 1…3 grade pentru cele minime. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește începând din 28 noiembrie și se vor semnala, local, în fiecare zi.
MUNTENIA. Până în data de 28 noiembrie, regimul termic, fără variații importante de la o zi la alta și de la o noapte la alta, se va menține peste cel specific perioadei, iar după aceea, atât valorile diurne cât și cele nocturne, în ușoară scădere la început, apoi în creștere, se vor situa în jurul celor normale. În medie, în prima săptămână, vor fi maxime de 8…9 grade și minime între 0 și 5 grade. În săptămâna a doua, mediile regionale vor fi de 4…..7 grade pentru temperaturile maxime și -2…0 grade pentru cele minime, ușor mai mari, până în jurul a 2 grade, în prima dimineață. Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor, slabe cantitativ și pe spații restrânse, va fi relativ ridicată pe parcursul celei de-a doua săptămâni.
OLTENIA. Temperatura aerului va fi în scădere până în data de 25 noiembrie, dar mai ales în perioada 28-29 noiembrie. Pe parcursul primei săptămâni, vor fi valori maxime de 8…9 grade și minime între 1 și 4 grade. Apoi, mediile regionale vor fi de 5…6 grade pentru temperaturile maxime și -2…0 grade pentru cele minime. Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi în creștere în cea de-a doua săptămână, când acestea se vor semnala pe arii relativ restrânse și vor fi în general slabe cantitativ.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole