Bătaie de joc pe litoral: cumpărăm carne expirată de 2-3 ani!

Comisarii ANPC au descoperit  tone de carne expirată de mai bine de 2-3 ani, condimente și murături cu termen de valabilitate până în 2019, carne veche de mici, toate acestea urmând să fie servite turiștilor de pe litoral. În urma perchezițiilor, 43 de persoane au fost  conduse la audieri.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descins la mai multe restaurante din Costinești. În urma descinderii doar la o singură societate comercială au fost identificate 6 camere de congelare și peste 6 tone de alimente (în special pește și carne) al căror termen de valabilitate era depășit încă din anul 2020.

Situația s-a precipitat când la una dintre locații patronul și-a obligat angajații să blocheze ușile, ceea ce i-a determinat pe ofițeri să cheme mascații pentru a forța intrarea.

“A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costineşti. Au fost găsite mai multe depozite, inclusiv subterane, iar ceea ce se găsea acolo depășește cu mult orice imaginație. Au fost găsite tone carne expirată, achiziționată atunci când aceasta se afla în imediata apropiere a termenului de durabilitate minimală, probabil achiziționată la preț mult mai mic decât cel obișnuit, depozitată apoi în spațiile de frig pentru a fi comercializată. Cantităti enorme de carne de mici erau comercializate în continuare, în afara termenului (…) iar sute de borcane de murături erau expirate din 2020, sute de plicuri, sute de sticluțe erau expirate din 2019”, a declarat Horia Constantinescu pentru un post de televiziune.

Președintele ANPC spune că ofițerii au fost în control pentru aproape 12 ore, iar dacă nu se efectuau aceste descinderi, produsele expirate ar fi ajuns în farfuriile clienților.

 “A fost o acțiune de control începută ieri, la 3:00 după-amiază, și s-a încheiat duminică, la 7 dimineața. Din punctul de vedere al rezultatului cercetărilor, acțiune este un real succes. În schimb, din punctul de vedere al siguranței consumatorilor, un adevărat dezastru”, a mai spus Constantinescu.

Horia Constantinescu a adaugat că au fost primite informații din interior despre aceste nereguli grave și că două dintre locațiile controlate aveau decizie de închidere emisă pe baza unor alte abateri din săptămânile trecute.

În urma perchezițiilor de la Costinești, 43 de persoane au fost conduse la audieri.

La acțiune au participat poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța. La activități au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă “Tomis” Constanța.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole